Yeni Elektrik Santrali Projesi - Uzman C.Halil Özdemir
Yeni Elektrik Santrali Projesi - Uzman C.Halil Özdemir

Yeni Elektrik Santrali Projesi

Elektrik Üretimi için santraller kurulur. Her elektrik santrali elektrik üretme amacıyla ihtiyacına göre isimlendirilir. 

Rüzgar Enerji Santralleri (RES), Doğalgaz Çevrim Santralleri (DÇS), Güneş Enerji Santralleri (GES), Hidroelektrik Santralleri (HES) ve Nükleer Enerji Santralleri (NES) günümüzde kullanılan santrallerdir.

– Rüzgar Enerji Santralleri (RES) : Üretim için Rüzgar’a ihtiyaç duyarlar ve Rüzgar olmazsa üretim yapamaz. Her yere kurma şansınız yok, yani sınırlı alana sahipsiniz ve görüntü olarak çevre kirliliği yapar.

– Doğalgaz Çevrim Santralleri (DÇS) : Üretim için Doğalgaz’a ihtiyaç duyarlar ve Doğalgaz olmazsa üretim yapamaz. Doğalgaz maliyeti çok yüksektir ve görüntü olarak çevre kirliliği yapar.

– Güneş Enerji Santralleri (GES) : Üretim için Güneş’e ihtiyaç duyar ve Güneş olmazsa üretim yapamaz. Her yere kurma şansınız yok, yani sınırlı alana sahipsiniz ve görüntü olarak çevre kirliliği yapar.

– Hidroelektrik Santralleri (HES) : Üretim için Su’ya ihtiyaç duyar ve Su olmazsa üretim yapamaz. Baraj havzası için geniş bir alana sahip olmalısınız. Elektrik üretimi dışında fayda sağlamazsa bölgesel doğal su kaynaklarını değiştirdiği için doğa kirliliği yapar ve bölgesel ekosistem de bir veya bir kaç canlının yok olmasına sebep olur.

– Nükleer Enerji Santralleri (NES) : Üretim için Radyoaktif madde’ye ihtiyaç duyar ve Radyoaktif madde olmazsa üretim yapamaz. Ayrıca riski de çok yüksektir ve tehlikelidir. Sadece elektrik üretimi için kurulması faydadan çok zararı olur.

Yeni Elektrik Santrali Projesi Nedir?

Tüm bunların yanında daha ekonomik ve kullanışlı bir sistemle elektrik üretimi sağlanabilir. Sistem tüm santraller gibi doğaya dost ve çevrecidir. Her şehirde kurulma ihtimali olduğu için vilayetler arası büyük şebeke hatlarına ihtiyaç yok ve bu sayede orman yangınlarında bir azalma yaratabilir.

Mekanik bir arıza vermediği sürece sistem durmaksızın çalışacaktır. Tesis kurulumundan ardından üretime geçilmesi ve daha sonra üretim kapasite arttırılması ekleme vasıtasıyla yapılabilecektir.

Tekerlekli çekici üzerine monte edilme özelliği sayesinde elektriksiz bölge veya kullanım alanı kalmayacak.

Yer altında veya üstünde, sıcakta veya soğukta, kullanım alanına göre düzenleme yapılabilecek. Bunu takiben petrol kullanımı açısında araçlarda değişim başlayacak ve elektrikli araçlar tercihi yaygınlaşacak.

Uzay Gemisi Projesi‘ni tasarlarken bu sistem oluştururdum. Daha ucuzu ve daha verimlisi yoktur.

Çok yakın zamanda bütün santraller, yerlerini bu yeni santrallere bırakabilir.

Çünkü, doğaya dost malzemeden üretilmesi, çevreyi kirletmemesi, emisyonu “SIFIR” olması tercih sebebi olabilir. Bunun yanında yatırım maliyetini 2-3 yıl gibi kısa vadede amorti etmesi de kabul edilebilir. Kullanım ömrü de 10’larca yıldan fazla sürebilir olmasından üretim giderleri de arıza oluşmadığı takdirde düşüktür. Sistem her koşulda üretimini sürdürebilme amacıyla tasarlanmış. Daha zor şartlar için farklı eklemelerle kesin sonuca varılabilir.

Santral kurma konusu ile ilgili proje başvurusu veya sistemin patentini satın almak için lütfen Telegram / WhatsApp +90-535-498 9093 ulaşınız.

 

Bir yorum

Yorumlar kapalı.